Beş yıldır İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanlığını yapan Tuncer Dağ istifa ettiğini açıkladı. Tuncer Dağ’ın açıklaması şöyle
Ardahan Kamuoyuna
Süleymanoğlu İstedi diye değil!
2007 Yılında kurulan ve 2009 yılında dönemin yönetim kurulunun ısrarı üzerine başkanlığını yapmış olduğum İstanbul Ardahan Kültür Evi güçlü yönetim kurulu ile kısa süre içerisinde İstanbul’un en güçlü bir sivil toplum örgütü olarak filizlenerek büyüdü.
Dört yıllık süre içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri sıralamak istersek;
1) Çalışma Komiteleri
a) Genel Sekreterlik
1) Daha önce “İstanbul Ardahan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” olarak faaliyet gösteren Derneğimiz 2011 Genel Kurulunda isim değişikliği yaparak “İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Derneği” unvanını almıştır.
2) Daha önce 11 kişiden oluşan Yönetim kurulu sayısı 28 ye çıkarılmış ve en az %30 u kadın olma zorunluluğu getirilmiştir.
3) Başkan ve Yönetimde görev alma sınırlaması getirilmiş olup Başkan en fazla 2 dönem ve yöneticiler ise en fazla 3 dönem görev almaları konusunda tüzüğe eklenmiştir
4) Derneğimizin profesyonelce faaliyetlerini sürdürebilmesi için “Disiplin Yönetmeliği” “Personel Yönetmeliği” “Çalışma Gurupları Yönetmeliği” “Mal ve Hizmet Alım Yönetmeliği” “Üyelik Yönetmeliği” olmak üzere beş adet yönetmelik çıkarılmıştır. Bu Yönetmelikler çerçevesinde kurumsallaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecektir.
5) 2009-2014 dönemleri arasında üye sayısı 15 kat artırılmıştır.
6) Üyelerin Mobil Aidat yöntemi ile aidatlarını ödemeleri için ilgili ciesen telefon operatörleri ile anlaşma yapılmış olup üyelerimiz aidat ödemelerini cep telefonu üzerinde ödemektedirler.
7) Komisyonlar arası çalışma organizasyonu yapılmakta ve çalışmalar derneğimizde arşiv olarak dosyalanmaktadır.
8) Önemli duyurular mesaj ve e-mail ile tüm üyelerimize bildirilmektedir.
b) Eğitim Komitesi
1) Öğretmenlerden oluşan komite oluşturuldu
2) Öğretmenler ile muhtelif zamanlarda toplantılar düzenledi
3) Ardahan’a 24.000 kaynak kitap gönderildi
4) 2010 ve 2014 yıllarında Ardahan ile ilgili 3 Eğitim Raporu hazırladı. Eğitim Raporları Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili yerlere gönderilmiş ve raporlarımız hakkında bakanlık nezdinde bilgi iletişimi sağlanmıştır
5) 2010 ve 2014 yıllarında 2 Eğitim Panelleri düzenledi. Eğitim panellerimize 4 İl Milli Eğitim Müdürü, Bakanlık Müşaviri, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanları katıldı
6) 5 kardeş okul kapsamında Ardahan’a maddi katkı sağladı
7) İller arası bilgi yarışması düzenlendi. Ardahanlı öğrenciler 32 il arasında birinci seçildiler. Ardahan’ı temsil eden dört öğrencimize bilgisayar alınarak ödüllendirildi.
8) Ardahan’da gelen 30 kişilik Ardahan Fen Lisesi öğrencileri misafir edildi ve çeşitli hediyeler verildi
9) Dershaneler ile anlaşma yapılarak öğrencilerin indirimli dershane hizmetlerinden faydalanmasına olanak sağlandı.
10) 61 öğrencimize burs ve 16 öğrencimiz ise çeşitli kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek burs alma imkanı sağlanmıştır.
c) Kültür Sanat Komitesi
1) Tiyatro ekibi oluşturdu
2) Hasret Emmi isimli oyunumuz 4 defa İstanbul’da ile Ardahan ve Göle’de oyun sahnelendi. 3. Sokak İsimli yeni tiyatro oyunu hazırlandı
3) Bölgemiz Sanat camiası ile 4 defa geniş katılımlı toplantı düzenledi.
4) Esenyurt’da gerçekleşen Kültür Festivali dahilinde 30 gün süre ile Ardahan’ın tanıtımına katkı sağladı. Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 30 bin insanın katıldığı dev konser yapıldı.
5) TUYAP da düzenlenen tanıtım fuarına katılım sağlanarak Ardahan’ın tanıtımına katkı sağlanmıştır.
6) Sarıkamış Şehitleri ile ilgili Tiyatro çalışması başladı
7) Tiyatro eğitimi vermeye başlandı
d) Basın Komitesi
1) 2009-2014 yılları arasında yerel ve ulusal basında 260 haber yayınlandı
2) Yerel ve ulusalda görev yapan Ardahanlı Basın mensupları ziyaret edildi.
3) 5 defa Basın mensupları ile kahvaltılı toplantı düzenlendi
4) Ardahan’ın Göle İlçesinde görev yapan gazeteci Erdal Durak’ın isminin Göle’de bir sokağa ve ……. Kılıç’ın isminin Ardahan’da bir sokağa isminin verilmesi için girişimlerimiz başlatıldı. Ve olumlu sonuçlar aldık.
e) Medya ve Tanıtım
1) 2009-2014 yılları arasında 11 televizyon ve 8 radyo programı düzenlendi
2) Ardahan’ın tanıtımına yönelik belgeseller hazırlandı
3) Hayatını kaybeden Radyo ve Televizyon programcısı Önder Aktürk’un isminin Ardahan’da bir sokağa verilmesi için girişimde bulundu ve Önder Aktürk’un ismi Ardahan’da bir sokağa verildi.
4) TUYAP Tanıtım fuarında Ardahan’ın tanıtımı ulusal medyaya taşınmıştır.
5) TRT tarafından derneğimizde çekim yapılarak belgesellerde yer almıştır.
6) Ulusal televizyonlarda idari konumda bulunan Ardahanlılar ziyaret edilmiştir.
f) STK lar Birimi
1) Esenyurt İl Dernekler Birliği oluşumu için çalışmalar yürüttü ve Derneğimiz öncülüğünde 32 İlden oluşan Dernekler Birliği oluşturuldu.
2) Dernekler tarafında düzenlenen 18 tanesi İstanbul dışı ve 121 İstanbul içi olmak üzere etkinliklere katılım sağladı.
3) Derneğimiz 2013 yılında İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonuna üye olarak İstanbul Genelinde Ardahan adına kurulan örgütlü yapıda yer almış ve son yapılan kongresinde ise aktif görev almıştır.
4) Ardahan Dernekleri arası dayanışma sağlamak amacı ile 11 defa İlçe Dernek Başkanları ve 9 defa İl ve Federasyon ile toplantılar düzenledi.
5) Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ankara Göle Derneği Eski Başkanı Hürriyet Yılmaz ile İstanbul’da vefat eden İstanbul Göle Derneği Eski Başkanı Hayrettin Habeş’in isimlerinin Göle’de sokaklara verilmesi için Göle Derneğinin girişimine destek verilmiş ve Belediye Meclisinde karar çıkarılmıştır.
6) En önemli proje olarak nitelendirdiğimiz ve Türkiye’de örneği olmayan Ardahan Meclisi ile ilgili tüm altyapıları oluşturmuş ve çalışmaları devam etmektedir.
g) Halkla İlişkiler
1) Bölgemizde yaşayıp mağdur olan bir aileye İl Dernekler Birliğimizin desteği ile tam donanımlı ev yapılarak teslim edildi.
2) 102 hasta ziyareti, 145 cenaze, 285 düğün, 78 sünnet etkinliğine katılım sağladı.
3) Ardahan’a 2011 ve 2014 dönemlerinde 450 adet kışlık giysi gönderildi.
4) Engelli bir vatandaşımıza engelli aracı verildi.
5) 13 defa geniş katılımlı halk toplantısı düzenledi.
6) Her yıl Ardahan’da gerçekleşen İl İlçe ve Köy festivallerine katılım sağlandı.
7) Ardahanlı Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Mali Müşavirler, İşadamları ve Eğitimciler başta olmak üzere birçok siyasi ve meslek mensubu ile toplantılar düzenlendi.
h) Spor Komitesi
1) Futbol Takımı oluşturuldu
2) 2011 ve 2014 yıllarında İl Dernekler Birliğinin organize ettiği İller Arası Futbol Turnuvasına katılım sağlayarak 2011 yılında üçüncü ve 2012 yılında Şampiyon, 2013 Yılında 3 ve 2014 yılında yine şampiyon olmuştur
3) İlçeler tarafında organize edilen Köyler arası futbol turnuvalarına katılım sağladı.
4) Derneğimizin girişimi ile Ardahanlı Sanatçı Hülya Avşar’ın desteği ile Ardahan’a kapalı Spor Salonu yapımına öncülük etti.
i) Kamu Kurum ve Kuruluşları Sorumlusu
1) Ardahan Milletvekilleri ve Ardahan Kökenli diğer bölge milletvekilleri 3 defa Mecliste ziyaret edilerek bölgenin sorunları ile ilgili müzakerelerde bulundu.
2) Muhtelif zamanlarda Ardahan Valiliği, Ardahan Belediye Başkanlığı, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü ile ilçe ve belde belediyeleri ziyaret edildi.
3) Ardahan, Göle, Damal, Hanak ve Çıldır Belediye Başkanları ile İstanbul’da kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelinerek bölgenin sorunları hakkında görüşmeler yapıldı.
4) Ardahan Belediye Başkanı, Kars Belediye Başkanı, Çıldır Belediye Başkanı, Göle Belediye Başkanı, Aşık Şenlik Belediye Başkanı, Esenyurt Belediye Başkanı, Göle Kaymakamı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ardahan Kökenli İstanbul Milletvekili Tulay Kaynarca, Ardahan Milletvekilleri ve Ardahanlı birçok bürokrat ve siyasi derneğimizi ziyaret etmiş ve toplantılar gerçekleştirilmiştir.
5) Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediye Başkanlığı, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Çatalca Kültür Müdürlüğü, Beykoz Belediye Başkanlığı, Esenyurt Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Avcılar Belediye Başkanlığı, Bahçelievler Belediye Başkanlığı, Siyasi Partiler muhtelif zamanlarda ziyaret edilmişlerdir.
j) Hukuk ve İdari İşler
1) Ardahan ve İstanbul’da toplam 17 vatandaşımıza hukuksal yönde destek verilmiştir.
2) 19 hukuksal sorun sulh yoluyla taraflar arasında uzlaşma sağlanarak mahkemeye intikal ettirilmeden sorun çözülmüştür.
3) Ardahan sınırları içerisinde bulunan Kura Nehri’nin yönünün değiştirilmesi ile ilgili olarak Merkezi Kartal’da bulunan Ardahan Derneğinin başlatmış olduğu girişimlere destek verilmiştir.
k) Kültür Evi Müdürlüğü
1) 2009 yılında Kültür Evi Müdürlüğümüz tarafında 600 metrekarelik alan içerisinde yemek ve kahvaltı salonu, kütüphane ve idari birimlerden oluşan yerimizi faaliyete geçirerek çalışmalar bu merkezde sürdürüldü.
2) 2011 yılında Esenyurt Belediyesinin desteği ile Ardahan Kültür Evine ait inşaata başlanmış olup 648 metrekare alan üzerinde beş katlı toplam 3500 metrekarelik kullanım alanına ait kültür merkezimizin inşaatı tamamlanmış kullanılır hale gelmiştir.
3) Hali hazırda yeni yerimize taşınmak için daha öncede kiralık olarak kullanmış olduğumuz dernek merkezimiz boşaltılmıştır.
4) Yeni yapılan Ardahan Kültür Evi bünyesinde tüm ilçe ve federasyonlarımızın idari merkezleri yanı sıra, taziye merkezi, misafirhane, toplantı salonları, ticaret merkezleri, kültür ve sanat birimleri yer almaktadır.
5) Kültür Merkezinde faaliyetlerini sürdürecek olan dernek başkanlarımız ile toplantı yapılarak kullanacakları ofisler kendilerine tahsis edilmiştir.
Görev yaptığım süre içerisinde beraber görev yaptığım tüm yönetici arkadaşlarım ile iyi bir uyum içerisinde çalıştık. Tüm arkadaşlarıma cani gönülden teşekkür ediyorum. İyi bir ekip anlayışı sergilendi. Yönetim Kurulumuz bana karşı uygulanan tüm baskı ve bıktırma politikalarında devamlı dik duruş sergilediler.
2014 Mayıs ayında yapılan seçimde aday olmayacağımı açıklamıştım. Yönetim Kurulumuzun ve Ardahan Kamuoyunun ısrarı üzerine son gün tekrar tek aday olarak başkanlığa seçildim.
2011 yılında benim dönemimde başlayan ve şu an kullanım aşamasına gelen Ardahan Kültür Evi binasının tesliminde Gürbüz Süleymanoğlu başta olmak üzere bir gurup tarafından siyasi görüşümden dolayı yerin teslim edilmemesi sadece bana değil Ardahanlılara uygulanan bir sansür, tek tipleştirme politikasının bir sonucudur. Ve doğal olarak da benim şahsımda Ardahanlılara uygulanan bir sansürdür.
Şimdiye kadar yapmış olduğum çalışmalarda çizdiğim çizgide ve duruşumda hiç taviz vermedim. Hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Bugün olsa aynı şeyleri yaparım. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımın görevi bırakmamı istememesine rağmen Mücadelemde Ardahanlıların zarar görmemesi için Ardahan Kültür Evi Başkanlığında ve Yönetim Kurulu Üyeliğinde istifa ettim. Bundan sonrada mücadelem devam edecektir.
Tuncer Dağ
Süleymanoğlu İstedi diye değil!
2007 Yılında kurulan ve 2009 yılında dönemin yönetim kurulunun ısrarı üzerine başkanlığını yapmış olduğum İstanbul Ardahan Kültür Evi güçlü yönetim kurulu ile kısa süre içerisinde İstanbul’un en güçlü bir sivil toplum örgütü olarak filizlenerek büyüdü.
Dört yıllık süre içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri sıralamak istersek;
1) Çalışma Komiteleri
a) Genel Sekreterlik
1) Daha önce “İstanbul Ardahan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” olarak faaliyet gösteren Derneğimiz 2011 Genel Kurulunda isim değişikliği yaparak “İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Derneği” unvanını almıştır.
2) Daha önce 11 kişiden oluşan Yönetim kurulu sayısı 28 ye çıkarılmış ve en az %30 u kadın olma zorunluluğu getirilmiştir.
3) Başkan ve Yönetimde görev alma sınırlaması getirilmiş olup Başkan en fazla 2 dönem ve yöneticiler ise en fazla 3 dönem görev almaları konusunda tüzüğe eklenmiştir
4) Derneğimizin profesyonelce faaliyetlerini sürdürebilmesi için “Disiplin Yönetmeliği” “Personel Yönetmeliği” “Çalışma Gurupları Yönetmeliği” “Mal ve Hizmet Alım Yönetmeliği” “Üyelik Yönetmeliği” olmak üzere beş adet yönetmelik çıkarılmıştır. Bu Yönetmelikler çerçevesinde kurumsallaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecektir.
5) 2009-2014 dönemleri arasında üye sayısı 15 kat artırılmıştır.
6) Üyelerin Mobil Aidat yöntemi ile aidatlarını ödemeleri için ilgili ciesen telefon operatörleri ile anlaşma yapılmış olup üyelerimiz aidat ödemelerini cep telefonu üzerinde ödemektedirler.
7) Komisyonlar arası çalışma organizasyonu yapılmakta ve çalışmalar derneğimizde arşiv olarak dosyalanmaktadır.
8) Önemli duyurular mesaj ve e-mail ile tüm üyelerimize bildirilmektedir.
b) Eğitim Komitesi
1) Öğretmenlerden oluşan komite oluşturuldu
2) Öğretmenler ile muhtelif zamanlarda toplantılar düzenledi
3) Ardahan’a 24.000 kaynak kitap gönderildi
4) 2010 ve 2014 yıllarında Ardahan ile ilgili 3 Eğitim Raporu hazırladı. Eğitim Raporları Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili yerlere gönderilmiş ve raporlarımız hakkında bakanlık nezdinde bilgi iletişimi sağlanmıştır
5) 2010 ve 2014 yıllarında 2 Eğitim Panelleri düzenledi. Eğitim panellerimize 4 İl Milli Eğitim Müdürü, Bakanlık Müşaviri, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanları katıldı
6) 5 kardeş okul kapsamında Ardahan’a maddi katkı sağladı
7) İller arası bilgi yarışması düzenlendi. Ardahanlı öğrenciler 32 il arasında birinci seçildiler. Ardahan’ı temsil eden dört öğrencimize bilgisayar alınarak ödüllendirildi.
8) Ardahan’da gelen 30 kişilik Ardahan Fen Lisesi öğrencileri misafir edildi ve çeşitli hediyeler verildi
9) Dershaneler ile anlaşma yapılarak öğrencilerin indirimli dershane hizmetlerinden faydalanmasına olanak sağlandı.
10) 61 öğrencimize burs ve 16 öğrencimiz ise çeşitli kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek burs alma imkanı sağlanmıştır.
c) Kültür Sanat Komitesi
1) Tiyatro ekibi oluşturdu
2) Hasret Emmi isimli oyunumuz 4 defa İstanbul’da ile Ardahan ve Göle’de oyun sahnelendi. 3. Sokak İsimli yeni tiyatro oyunu hazırlandı
3) Bölgemiz Sanat camiası ile 4 defa geniş katılımlı toplantı düzenledi.
4) Esenyurt’da gerçekleşen Kültür Festivali dahilinde 30 gün süre ile Ardahan’ın tanıtımına katkı sağladı. Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 30 bin insanın katıldığı dev konser yapıldı.
5) TUYAP da düzenlenen tanıtım fuarına katılım sağlanarak Ardahan’ın tanıtımına katkı sağlanmıştır.
6) Sarıkamış Şehitleri ile ilgili Tiyatro çalışması başladı
7) Tiyatro eğitimi vermeye başlandı
d) Basın Komitesi
1) 2009-2014 yılları arasında yerel ve ulusal basında 260 haber yayınlandı
2) Yerel ve ulusalda görev yapan Ardahanlı Basın mensupları ziyaret edildi.
3) 5 defa Basın mensupları ile kahvaltılı toplantı düzenlendi
4) Ardahan’ın Göle İlçesinde görev yapan gazeteci Erdal Durak’ın isminin Göle’de bir sokağa ve ……. Kılıç’ın isminin Ardahan’da bir sokağa isminin verilmesi için girişimlerimiz başlatıldı. Ve olumlu sonuçlar aldık.
e) Medya ve Tanıtım
1) 2009-2014 yılları arasında 11 televizyon ve 8 radyo programı düzenlendi
2) Ardahan’ın tanıtımına yönelik belgeseller hazırlandı
3) Hayatını kaybeden Radyo ve Televizyon programcısı Önder Aktürk’un isminin Ardahan’da bir sokağa verilmesi için girişimde bulundu ve Önder Aktürk’un ismi Ardahan’da bir sokağa verildi.
4) TUYAP Tanıtım fuarında Ardahan’ın tanıtımı ulusal medyaya taşınmıştır.
5) TRT tarafından derneğimizde çekim yapılarak belgesellerde yer almıştır.
6) Ulusal televizyonlarda idari konumda bulunan Ardahanlılar ziyaret edilmiştir.
f) STK lar Birimi
1) Esenyurt İl Dernekler Birliği oluşumu için çalışmalar yürüttü ve Derneğimiz öncülüğünde 32 İlden oluşan Dernekler Birliği oluşturuldu.
2) Dernekler tarafında düzenlenen 18 tanesi İstanbul dışı ve 121 İstanbul içi olmak üzere etkinliklere katılım sağladı.
3) Derneğimiz 2013 yılında İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonuna üye olarak İstanbul Genelinde Ardahan adına kurulan örgütlü yapıda yer almış ve son yapılan kongresinde ise aktif görev almıştır.
4) Ardahan Dernekleri arası dayanışma sağlamak amacı ile 11 defa İlçe Dernek Başkanları ve 9 defa İl ve Federasyon ile toplantılar düzenledi.
5) Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ankara Göle Derneği Eski Başkanı Hürriyet Yılmaz ile İstanbul’da vefat eden İstanbul Göle Derneği Eski Başkanı Hayrettin Habeş’in isimlerinin Göle’de sokaklara verilmesi için Göle Derneğinin girişimine destek verilmiş ve Belediye Meclisinde karar çıkarılmıştır.
6) En önemli proje olarak nitelendirdiğimiz ve Türkiye’de örneği olmayan Ardahan Meclisi ile ilgili tüm altyapıları oluşturmuş ve çalışmaları devam etmektedir.
g) Halkla İlişkiler
1) Bölgemizde yaşayıp mağdur olan bir aileye İl Dernekler Birliğimizin desteği ile tam donanımlı ev yapılarak teslim edildi.
2) 102 hasta ziyareti, 145 cenaze, 285 düğün, 78 sünnet etkinliğine katılım sağladı.
3) Ardahan’a 2011 ve 2014 dönemlerinde 450 adet kışlık giysi gönderildi.
4) Engelli bir vatandaşımıza engelli aracı verildi.
5) 13 defa geniş katılımlı halk toplantısı düzenledi.
6) Her yıl Ardahan’da gerçekleşen İl İlçe ve Köy festivallerine katılım sağlandı.
7) Ardahanlı Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Mali Müşavirler, İşadamları ve Eğitimciler başta olmak üzere birçok siyasi ve meslek mensubu ile toplantılar düzenlendi.
h) Spor Komitesi
1) Futbol Takımı oluşturuldu
2) 2011 ve 2014 yıllarında İl Dernekler Birliğinin organize ettiği İller Arası Futbol Turnuvasına katılım sağlayarak 2011 yılında üçüncü ve 2012 yılında Şampiyon, 2013 Yılında 3 ve 2014 yılında yine şampiyon olmuştur
3) İlçeler tarafında organize edilen Köyler arası futbol turnuvalarına katılım sağladı.
4) Derneğimizin girişimi ile Ardahanlı Sanatçı Hülya Avşar’ın desteği ile Ardahan’a kapalı Spor Salonu yapımına öncülük etti.
i) Kamu Kurum ve Kuruluşları Sorumlusu
1) Ardahan Milletvekilleri ve Ardahan Kökenli diğer bölge milletvekilleri 3 defa Mecliste ziyaret edilerek bölgenin sorunları ile ilgili müzakerelerde bulundu.
2) Muhtelif zamanlarda Ardahan Valiliği, Ardahan Belediye Başkanlığı, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü ile ilçe ve belde belediyeleri ziyaret edildi.
3) Ardahan, Göle, Damal, Hanak ve Çıldır Belediye Başkanları ile İstanbul’da kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelinerek bölgenin sorunları hakkında görüşmeler yapıldı.
4) Ardahan Belediye Başkanı, Kars Belediye Başkanı, Çıldır Belediye Başkanı, Göle Belediye Başkanı, Aşık Şenlik Belediye Başkanı, Esenyurt Belediye Başkanı, Göle Kaymakamı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ardahan Kökenli İstanbul Milletvekili Tulay Kaynarca, Ardahan Milletvekilleri ve Ardahanlı birçok bürokrat ve siyasi derneğimizi ziyaret etmiş ve toplantılar gerçekleştirilmiştir.
5) Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediye Başkanlığı, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Çatalca Kültür Müdürlüğü, Beykoz Belediye Başkanlığı, Esenyurt Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Avcılar Belediye Başkanlığı, Bahçelievler Belediye Başkanlığı, Siyasi Partiler muhtelif zamanlarda ziyaret edilmişlerdir.
j) Hukuk ve İdari İşler
1) Ardahan ve İstanbul’da toplam 17 vatandaşımıza hukuksal yönde destek verilmiştir.
2) 19 hukuksal sorun sulh yoluyla taraflar arasında uzlaşma sağlanarak mahkemeye intikal ettirilmeden sorun çözülmüştür.
3) Ardahan sınırları içerisinde bulunan Kura Nehri’nin yönünün değiştirilmesi ile ilgili olarak Merkezi Kartal’da bulunan Ardahan Derneğinin başlatmış olduğu girişimlere destek verilmiştir.
k) Kültür Evi Müdürlüğü
1) 2009 yılında Kültür Evi Müdürlüğümüz tarafında 600 metrekarelik alan içerisinde yemek ve kahvaltı salonu, kütüphane ve idari birimlerden oluşan yerimizi faaliyete geçirerek çalışmalar bu merkezde sürdürüldü.
2) 2011 yılında Esenyurt Belediyesinin desteği ile Ardahan Kültür Evine ait inşaata başlanmış olup 648 metrekare alan üzerinde beş katlı toplam 3500 metrekarelik kullanım alanına ait kültür merkezimizin inşaatı tamamlanmış kullanılır hale gelmiştir.
3) Hali hazırda yeni yerimize taşınmak için daha öncede kiralık olarak kullanmış olduğumuz dernek merkezimiz boşaltılmıştır.
4) Yeni yapılan Ardahan Kültür Evi bünyesinde tüm ilçe ve federasyonlarımızın idari merkezleri yanı sıra, taziye merkezi, misafirhane, toplantı salonları, ticaret merkezleri, kültür ve sanat birimleri yer almaktadır.
5) Kültür Merkezinde faaliyetlerini sürdürecek olan dernek başkanlarımız ile toplantı yapılarak kullanacakları ofisler kendilerine tahsis edilmiştir.
Görev yaptığım süre içerisinde beraber görev yaptığım tüm yönetici arkadaşlarım ile iyi bir uyum içerisinde çalıştık. Tüm arkadaşlarıma cani gönülden teşekkür ediyorum. İyi bir ekip anlayışı sergilendi. Yönetim Kurulumuz bana karşı uygulanan tüm baskı ve bıktırma politikalarında devamlı dik duruş sergilediler.
2014 Mayıs ayında yapılan seçimde aday olmayacağımı açıklamıştım. Yönetim Kurulumuzun ve Ardahan Kamuoyunun ısrarı üzerine son gün tekrar tek aday olarak başkanlığa seçildim.
2011 yılında benim dönemimde başlayan ve şu an kullanım aşamasına gelen Ardahan Kültür Evi binasının tesliminde Gürbüz Süleymanoğlu başta olmak üzere bir gurup tarafından siyasi görüşümden dolayı yerin teslim edilmemesi sadece bana değil Ardahanlılara uygulanan bir sansür, tek tipleştirme politikasının bir sonucudur. Ve doğal olarak da benim şahsımda Ardahanlılara uygulanan bir sansürdür.
Şimdiye kadar yapmış olduğum çalışmalarda çizdiğim çizgide ve duruşumda hiç taviz vermedim. Hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Bugün olsa aynı şeyleri yaparım. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımın görevi bırakmamı istememesine rağmen Mücadelemde Ardahanlıların zarar görmemesi için Ardahan Kültür Evi Başkanlığında ve Yönetim Kurulu Üyeliğinde istifa ettim. Bundan sonrada mücadelem devam edecektir.
Tuncer Dağ
MEHMET ALİ ARSLAN Haber News
iletişim sitesi: www.mehmetaliarslan.name.tr
.